Hyvää yrittäjänpäivää!

SULO-tuolin tuo markkinoille lahtelainen perheyritys A.Vesalainen Oy, tuttavallisemmin Vesalainen. SULO-tuoli on uusi aluevaltaus, sillä pitkään A. Vesalainen Oy on toiminut toimistokalusteiden maahantuonnin  parissa.

Mutta yrityksen historiasta löytyy paljon muutakin kuin sähköpöydänrunkoja ja aktiivinojaimia. Nykyisen toimitusjohtajan Jaakko Vesalaisen isä Ahti on aikanaan toimittanut Power Parkiin mm. intiaani-patsaita, Linnanmäelle villieläinistuimia ja Juustoportille lehmän kokoisia lasikuitilehmiä. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa.

Muuntautuva lastentuoli markkinoille

Toisen polven yrittäjän Jaakon ja yrityksessä myös työskentelevän Hanna-vaimon perheeseen kuuluu kolme lasta ja yrittäjänpäivänä syntymäpäiviään viettävä kissa.

Lapsiperhearki on yrittäjäpariskunnalle siis varsin tuttua. Perinteitä kunnioittaen erilaisia asioita pitää lähteä kokeilemaan. Muuten ei voi tietää mikä ottaa tuulta siipiensä alle ja mikä ei.

SULO-tuolissa erityistä on myös se, että muotoilija on Lahdesta valmistunut, Lahden alueelta kotoisin sekä entuudestaan tuttu ja suunnittelijana nokkelaksi todettu. Lisäksi Jaakolla on pitkään ollut halu edistää paikallisten tuotteiden sekä suunnittelijoiden tunnetuksi tekemistä.

Vuoden 2016 Habitaressa SULO-tuoli ja Petteri Häkkinen yltivät finaaliin ISKUn Suomi100-kilpailussa. Sitä ennen yhteistyö oli alkanut Petterin kanssa toimistokalusteiden parissa.

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa

Yhteiseksi harmistukseksi SULO-tuolin matka tuotantoon ei ollutkaan niin valmiiksi lanattu. Yrittäjän on helppo ymmärtää toista toimijaa, kun tietää millaiset asiat voivat vaikuttaa asioihin ja moni juttu jäädä toteuttamatta. Mutta samalla jossain sivulauseessa se kuultiin: ”No, voidaanhan mekin se saada tuotantoon!”.

”No, voidaanhan mekin se saada tuotantoon!”

Liikkeellelähtö sujui vaivatta. ”Meidän mielestä SULO oli ja on niin hyvä tuote että olisi ollut sääli, jos se ei olisi päässyt markkinoille” Jaakon ja Hannan perheen lapset ovat jo koululaisia. Pikkulapsiarki näyttäytyy nyt ihan erilaiselta, kun perspektiivi on muuttunut ja yöunetkin ovat jo pitkiä ja katkeamattomia. ”Siihen sumuun ja sirkukseen on ihana tuoda rauhallisuutta, kauneutta ja käytännöllisyyttä. Sitä itsekin kaipasi”.

Niin siinä sitten kävi. Nyt Vesalaisella valmistaudutaan ensi viikon Habitare 2018 -messuille.

A.Vesalainen Oy ja SULO-tuoli edustavat Habitaressa Design Lahti -osastolla AHEAD-hallissa 6K80, yhdessä muiden Lahden alueelta kotoisin olevien tuotteiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Yhteisosastolla myös:

Dinox
Canto Verde
HT Collection
LK-Taivute
MOOBLE
PEDRO
Tricton
Upwood design

Suunnittelupalveluitaan esittelevät:

Hallaus Architects – Susanna Halla
JM Design – Johanna Mattila
Eskola Design – Tuomas Eskola
Panu Kiukkonen Design
Routa Design – Kirsi Vahtera

Nähdään Habitaressa! Muista myös SULO-tuolin Insta- ja Facebook-tilit @sulotuoli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *