Desing Lahti – Disainii Lahest

Lahdella on pitkä historia suomalaisesa muotoiluskenessä. Niin kalusteiden, vaatetuksen kuin muotoilukoulutuksen saralla.

Totta on, että moni vanha tunnettu tuotemerkki on kadonnut sedimentteihin (sedimentti = kerrostuva maakerros) ja vaipunut unholaan. Koulutuksen puolella supistamista on tapahtunut, joskus varsin radikaaliakin. Ehkä jopa lyhytnäköistä.

Samaan aikaan pienyrittäjiä on syntynyt paljon, suunnittelijoita valmistuu kaupungista edelleen, monet jäävätkin alueelle ja ruohonjuuressa toiminta on aktiivista. Omaleimaista tekemistä ja osaamista.

Hyviä esimerkkejä on Rautatienkadun kauppiaiden pitkälti vetämä Putiikit pihalla -myyntitapahtuma, joka on samaan aikaan kuin leiskutettu Kaupungin äänet. Tai täysin vapaaehtoisvoimin vielä toimiva HeiLahti-kaupunkidesignkaupunkikartta (www.heilahti.com – siellä ne mestat paikat on).

Lahdesta löytyy myös Suomen Muotoilusäätiön headquarters, missä SULO-tuolin suunnitellut Petteri on ollut myös harjoittelijana.

Ladecin Design Lahti löytyy myös, joka pyrkii yhyttämään muotoilijoita ja yrityksiä yhteen.

Sulo-tuolin osallistuminen Habitareen on yksi esimerkki siitä. Sitä kautta sitä paitsi muotoilija Petteri Häkkinen ja maahantuontiin erikoistunut A.Vesalainen Oy alunperin kohtasivatkin. Kiitos Isko Lappalaisen.

Nähdään Design Lahti -osastolla AHEAD-hallissa 6K80! Siellä SULO-tuoli yhdessä muiden Lahden alueelta kotoisin olevien tuotteiden ja suunnittelijoiden kanssa.

YHTEISOSASTOLLA MYÖS:

Dinox
Canto Verde
HT Collection
LK-Taivute
MOOBLE
PEDRO
Tricton
Upwood design

SUUNNITTELUPALVELUITAAN ESITTELEVÄT:

Hallaus Architects – Susanna Halla
JM Design – Johanna Mattila
Eskola Design – Tuomas Eskola
Panu Kiukkonen Design
Routa Design – Kirsi Vahtera

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *