SULO-tuolin debyytti

Sulo-tuolin niin kutsuttu nollasarja edusti Habitaressa ja kohtasi vauvasta vaariin ihmisiä. SULO-tuolin muunneltavuus osin hämäsi heitä, joille SULO-tuoli oli aivan täysin uusi tuttavuus.

Petteri Häkkisen muotoilun ajattomuuden tunne toi mieleen jo tutut klassikot. Toisaalta syöttötuolien valikoimissa uusia tuulia ei ole pitkään aikaan ollut tarjollakaan. Pian on. Joulukuu saapuu jälleen nopeammin kuin osaamme ajatellakaan.

SULO-tuolin muunneltavuudesta oli esillä neljä vaihtoehtoa. Totuus kuitenkin on, että lapset ovat erilaisia, siinä missä aikuisetkin. Yhdellä pitkät jalat, toinen on liikkuvampi ja kolmas jääräpäisempi. Jalkatukea ja selkäosaa kannattaa säätää sen mukaan mikä kullekin sopii parhaiten.

Monelle aikuisellekin SULO-tuoli oli mukava tuolina. Sehän on lantioseudun koosta enemmän kuin iästä kiinni, kenelle SULO-tuoli käy. Kun selkäosa poistetaan tilaa tulee enemmän leveyssuunnassa.

Vauvasta vaariin

SULO-tuolihan ei ole missään nimessä syöttötuoli – kuin hetken ihmisen elämässä. Vaikka se onkin läpäissyt syöttötuoleja koskevat testit. Lastentuoliksikaan sitä on turha lähteä rajaamaan, sillä se on suunniteltu toimimaan tuolina.

Istumakorkeus SULO-tuolissa on itseasiassa niin kutsuttujen seniorituolien korkeus. Se on tietoinen valinta, kompromissi. Ei yhtä korkea kuin syöttötuolit, sillä silloin käyttöikä rajautuisi armotta lyhyeksi, eikä niin matala kuin aikuisille mitoitetut ruokapöydäntuolit (tai ’tuolit’ ylipäätään). Seniorituolin korkeus toimii taaperolla hyvin. Silloin pienempi lapsi istuu samalla korkeudella muun pöytäseurueen kanssa.

Design Lahti

Vuoden 2018 Habitaressa SULO-tuoli oli esillä Design Lahti -osastolla, yhdessä kahdeksan muun Lahden alueen yrityksen ja viiden alueen suunnittelijan kanssa.

Yhteisosasto oli SULO-tuolille hyvä areena ja haluammekin olla osa lahtelaista huonekaluperinnettä. Onhan SULO-tuolissa käytetty perinteisiä puusepän liitoksia ja halu tuoda huonekaluja jokaisen arkeen on vahva.

Miksi panostaa?

Habitareen osallistuminen oli SULO-tuolin tiimille iso panostus. Erikoistilaisuuksia varten teetätettiin lisäksi kasseja ja tarroja. Toisesta projektista jääneet vesipullot päätettiin yhdistää messuilla oloon ja jakaa kävijöille. Sillä me tiedämme, että nestehukan ensimmäisiä oireita on kiukku. Kiukkuolo ei messuilla ole kenenkään etu.

Pienten toimijoiden ja joskus isompienkin rohkeus olla esillä tuntuu olevan hankalaa. Toisaalta tänä päivänä siitä on tullut luontevampaa mm. somen myötä. Jos ei ole esillä ihmisten, eli kuluttajien on vaikeampaa löytää tuotetta tai palvelua. Me haluamme, että SULO-tuoli löydetään.

Seuraavaksi suunnataan Tukholman huonekalumessuille, mutta sitä ennen tosin tehdään pienempiä vierailuja, lähempänä ihmisten arkea. Kaikki alkaa tietenkin sitten Lahdesta, koska iloksemme voimme todeta, että verkostoissa on voimaa. Yhdessä Marakattimarssin kanssa keksimme jotain mukavaa heti, kun ensimmäinen erä saapuu.

Pysy siis kuulolla! Seuraa SULO-tuolia Instassa ja Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *