SULO-tuolin käyttöohjeet

SULO-tuoli on läpäissyt syöttötuoleja koskevat testit ja piennysosalla palvelee siis syöttötuolina. Se toimii selkätuen kanssa ja ilman sitä tuolina läpi ihmisen elämän, aivan seniori-ikään asti (jos lantionseutu ei ole kovin leveä). SULO-tuolin istumakorkeus on nimittäin sama kuin nk. seniorituoleissa. Siksi se toimii pitkään juniortuolina ja siitä on helppo aikuisen nousta suorille jaloille.

Lue käyttöohjeet ja aina voit palata niihin täällä tai vaikka Instassa.

SULO-tuoli tulee lähes kasattuna. Vain selkätuki, piennysosa ja jalkatuki tulee kiinnittää paikoilleen. MUISTA kiristää ruuvit ns. ristikkäin, eli vuorotellen tiukentaa jokaista ja lopuksi varmistaa, että kaikki ovat kunnolla kiinni.

SULO-tuolia saa käyttää henkilöt, jotka osaavat istua itse. Siis ihan pienimmätkin henkilöt. Lapsesta riippuen istua osaavat itse noin 6 kk ikäiset. Eikä tässäkään asiassa kannata hoppuilla.

Mikäli SULO-tuoli otetaan käyttöön syöttötuolina, tulee mukana tuleva piennysosa kiinnittää selkätuen kanssa samaan aikaan, sillä ne on tarkoitus kiinnittää samoilla ruuveilla.

Aika pian (koska lapsethan kehittyvät aivan kamalan nopeasti) piennysosasta voi luopua. Silloin se irrotetaan ja selkätuki kiinnitetaan takaisin.
Eikä aikaakaan, kun…

Selkätuki käännetään ja taaperolle koittaa vapaus kavuta SULO-tuoliin ja siitä pois – ITSE! Se onkin mainio keino kuin varkain harjoitella motorisia taitoja ja koordinaatiota.

Selkätuki käännetään selkänojaan päin ja istuinsyvyyttä voidaan säätää sopivaksi – nyt ja sitten taas pian. Selkätuki kiinnitetään paikoilleen jälleen samoilla ruuveilla.

Jalkalauta kiinnitetään runkoon kahdella ruuvilla. Jalkalaudan korkeutta voi helposti vaihtaa, kun jalat kasvavat TAI jos lapsi tarvitsee SULO-tuoliin tai siitä pois kavutessa tukea. Jalkalaudan korkeutta kannattaa säätä jos siitä on apua omatoimisessa SULO-tuoliin kapuamisessa. Koska kaikista meistä on hienoa päästä ihan itse tuoliimme.

Kaikista pienimpiä lapsia tulee vahtia eikä IKINÄ jättää syöttötuoliin ilman valvontaa. Sillä pienimmätkin lapset ovat oivaltavia ja yllättävän taitavia…

Sitten lopuksi pitää mainita, ettei SULO-tuolia saa käyttää kuin tasaisella alustalla, vain oikein koottuna eikä koskaan jos SULO-tuoli on rikki. Eikä SULO-tuolin kanssa olla avotulen äärellä. Nämä saattavat tuntua itsestäänselvyyksiltä, mutta hyvä nämä on kerrata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *