Lapsi-messut paketissa

SULO-tuoli oli ensimmäistä kertaa mukana Lapsi-messuilla. Kolmipäiväinen tapahtuma tarjosi paljon hui hai hulinaa, ihmisvilinää ja mukavia kohtaamisia.

Pääsimme testaamaan minkä ikäisille ja kokoisille SULO-tuoli on hyvä. Muotoilija ja artesaanipuuseppä Petteri Häkkinen on osannut arvioida aivan oikein: SULO-tuoli sopii hyvin monen ikäisille lapsille. Piirtämässä kävi nimittäin niin taaperoita kuin isompia koululaisia. Eli istumassa pidempiäkin aikoja SULO-tuoleilla. Jotkut kävivät kahtenakin päivänä.

Piirtäminen tyhjälle A4-arkille mehiläisvahaliiduilla oli yksinkertaista ja mahtavaa. Kiitos kaikille piirtämässä kävijöille, seuraavassa postauksessa sitten lisää VAIN piirustuksista.

Osastolla kävi myös heitä, jotka ovat ensimmäisinä hankkineet kotiin SULO-tuolin. Heidän kanssaan on aina mukava käydä kuulumisia läpi: miten arki SULO-tuolin kanssa sujuu, toiveita, huomioita… Aivan kuten heidänkin kanssa, jotka ovat vasta miettimässä ensimmäistä syöttötuolia ja sen elinkaarta.

Lapsi-messuilla esiinnousseita asioita

• Pehmusteesta löytyy monta mielipidettä. Onko se välttämätön vai onko helpompi pestä pyyhettä, jonka saa taiteltua selkää tukemaan. Siitä on monta mielipidettä.

• SULO-tuolin istuinkorkeus on syöttötuolina matalampi kuin muissa syöttötuoleissa, mutta SULO-tuoli onkin ajatuksissa optimoitu palvelemaan ajallisesti pisimpään juniortuolina.

• Juniortuolien saralla monissa ei ole käsinojia, tukea sivusuunnassa samallalailla kuin SULO-tuolissa. Joillekin lapsille se nimenomaan tarjoaa onnistumisen hetkiä ja vanhemmille vähän enemmän rentoutta arkeen.

Toisaalta kovin isokokoinen koululainen ei siihen oikein mahdu, mutta todennäköisesti hän on jo tarpeeksi pitkä, että nk. normituoli on sopiva hänelle.

• Selkänojan suunnanvaihtoon tarvitaan kuusioavainta ja vähän vaivaa, mutta se takaa sen, että selkänoja/pienennysosa pysyy tukevasti paikoillaan.

• Selkänojaa ja istuinsyvyyttä voi säätää, mutta siihenkin tarvitaan kuusioavainta – samasta syystä kuin edellä.

Tuotteen kannalta on tärkeää, että keskustelua käydään. Tuotekehitykseksikin sitä voi kutsua.

• SULO-tuolia ei kannata viedä suihkuun, vaan pyyhkiä pinnat tuoreeltaan esim. ruokatahroista. Ja me tiedämme miten joskus on kiire ja seuraava tilanne jo käsillä, mutta suihku ei ole oikea tapa putsata SULO-tuolia.

Marttojen sivuilta löytyy yleisiä ohjeita siivoukseen ja mm. linkki keittiöstä kenties muutenkin löytyviin aineisiin, joita voi käyttää siivouksessa: linkki tässä.

Lapsethan ovat tässäkin asiassa luovia – kokemusta on. Jotenkin he onnistuvat aikaansaamaan erilaisia – aikuisista sotkua – pintoihin, joihin aikuiset eivät niitä toivo.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi myös tällainen Siivous Info -sivusto, mistä löytyy vinkkejä vaikka ja minkä siivoamiseen.

Suosittelemme vahvasti luontoystävällisiä pesuaineita.

Väritys SULO-tuoleissa on rungon osalta koivu ja taivuteosien osalta valkoinen. Muita värivaihtoehtoja on tulossa (mustat taivuteosat ja mahdollisesti kokonaan musta/valkoinen runko), mutta niiden aikataulut ovat vielä auki.

Pahvilaatikosta on moneksi

Hellyyttävin palaute oli kuitenkin erään äidin, joka on hankkinut SULO-tuolin aivan ensimmäisten joukossa: Heillä on pakkauslaatikko edelleen olkkarissa.

SULO-tuolin pakkauslaatikkohan on ajateltu majaksi, #sulomaja’ksi. Sen apuviivat antavat vihjeitä, että laatikkoa ei kannata heittää heti pois, vaan ensin käyttää leikeissä, tuunata siitä linna, vartiotorni, talo, puhelinkoppi, piilo tai raketti, jolla voi lähteä avaruusseikkailulle!

Lapsi-messuilla sulomaja tarjosi osalle lapsista hetken omaa rauhaa, muutamille se oli messujen hypnoottisin kohde missä vietettiin eniten aikaa.

Lasten mielikuvitusta on mahtava ruokkia. Heillä ja kissoilla on maaginen kyky nähdä asioita pahvilaatikossa, joita ihmisaikuinen ei aina näe. Plus pahvilaatikko on sikälikin hyvä, että sen pintaan voi rauhassa piirtää ja silti lapsi kokee siinä valtavaa vapautta olla …kreisi. Kerrankin saa työstää jotain A4-arkkia suurempaa pintaa.

Arjen asiat ovat useimmiten yksinkertaisia ja vaatimattoman oloisia. Mutta ne tarjoavat eniten tilaa myös mielikuvitukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *