Mistä on SULO-tuoli tehty?

SULO-tuoli on Petteri Häkkisen käsialaa. Petteri on Sysmästä kotoisin, nuorehko mies ja melko tuore isä. Petteri on opiskellut Lahdessa ensiksi artesaanipuusepäksi koulutuskeskus Salpauksessa ja myöhemmin muotoilijaksi LAMKissa, eli Muotsikassa.

Petterin suosikkimateriaali k a i k i s t a materiaaleista on puu. Petteri on suunnitellut lempparimateriaalinsa eri muodoista mm. vanerisen rusetin #BOWTIEn, jossa yhdistyy puusepän käsityö ja moderni 3D-tulostus sekä leikkisän Ducky-kalustesarjan.

Joten SULO-tuoli on tehty ainakin näistä:

  • Puusta
  • Vanerista
  • Käytännöllisyydestä
  • Esteettisyydestä
  • Leikkisyydestä
  • Selkeistä linjoista
  • Hyvistä muistoista
  • Toiveista

Koulutuksensa ja kokemuksensa ansiosta Petteri ymmärtää materiaalin ominaisuuksia ja rakenteita. Lisäksi muotoilijana Petteri keskittyy valmistettavuuteen.

”Puuseppätausta auttaa, koska voin tehdä omat prototyyppini ja uniikkitilaukset. Uskon, että minulla on kalusteteollisuudelle paljon annettavaa ja uusia ideoita.”

Petterin tyyli on pelkistettyä, tuotteet näyttävät kevyiltä, mutta rakenteelliset ratkaisut ovat kestäviä. Ihan kuin Petteri itsekin. Sysmäläistä selkeyttä, urbaanilla twistillä ja poikamaisella vakavuudella.

”Inspiraationi saan usein arkisista asioista. Kun jokin ei toimi mietin miten voisin tehdä asian itse paremmin. Monesti parhaat oivallukset syntyvät hetkessä, eikä niitä hetkiä voi etukäteen määritellä.”

SULO-tuoli on nimetty Petterin isän isän, lempeän ja lapsenlapsiaan rakastaneen Sulo-papan mukaan. Sulo-pappa on jo 20 vuotta sitten jättänyt maallisen vaelluksen taakseen. Sukupolvien kaari elää vahvana, kun SULO-tuoli on nykyään jokapäivä käytössä Petterin omassa kodissa.

Reilun vuoden ikäinen Adele istuu isänsä tekemässä prototuolissa useamman kerran päivässä ja empiriset testit ovat olleet ilahduttavia. SULO-tuoli toimii kuten pitääkin.

Samalla voi opetella Sulo-papan hauskoja sanontoja ja harjoitella vaikka R-kirjainta: ”Rissasen rouvan ruskean röijyn repivät rottarumilukset rinnasta rikki”.